Station Hofplein

Hergebruik en herbestemming van rijksmonument tot publieke ruimte - tweede fase -

Het monumentale Station Hofplein maakt deel uit van het 1,9 km lange Hofpleinviaduct. Dit spoorviaduct werd in 1905-1908 gebouwd als alternatieve elektrische spoorverbinding van Rotterdam naar Scheveningen. De aanleg van het Hofpleinviaduct betekende destijds een spectaculaire technische doorbraak in de constructie van spoorviaducten. Nooit eerder bouwde men een luchtspoor met een overspanning van 1,9 km die geheel was opgetrokken uit gewapend beton. In 2002 werd het daarom aangewezen als Rijksmonument.
Het Station Hofplein bestaat uit zeventien boogruimtes met een gemiddelde diepte van veertig meter en een totaal oppervlak van 5575 m2. Het dak op het complex is 4000 m2 groot.
In februari 2006 hebben de Rotterdamse woningcorporaties Havensteder en Vestia (verenigd in Hofbogen BV) de handen ineen geslagen en het spoorwegviaduct aangekocht van de Nederlandse Spoorwegen om het in oude glorie te herstellen. 


De eerste fase van de grootschalige transformatie van het Hofpleinviaduct was het project MINI MALL. Deze compacte shopping mall voor creatieve ondernemers is in 2011 gerealiseerd door de architectenbureaus PEÑA architecture & AFARAI. Voor dit project werden de eerste zeven boogruimtes van het Station Hofplein gerenoveerd en getransformeerd. Dat vereiste een ingrijpende aanpak. Zo zijn de loslatende betondelen verwijderd en is de wapening gereinigd, verbeterd en voorzien van een nieuwe betonlaag. Dit gold ook voor alle kolommen die de ruimtes scheiden. De verontreinigde bodem is gesaneerd en de vloeren zijn vervangen. Er is een nieuwe indeling gemaakt en de gevel is in overleg met de bureau monumenten en cultuurhistorie geschilderd. Het dak is lekkagevrij gemaakt en het hemelwater afvoersysteem is compleet vervangen.
Een bijzondere kwaliteit die is toegevoegd betreft het gezamenlijke binnengebied waar alle activiteiten van de individuele ondernemers samen komen. Het complex is opengebroken vanaf de straat en toegankelijk gemaakt voor het publiek. De binnenplaats dient niet alleen om het gebouw toegankelijk te maken, maar voegt tegelijk een nieuwe wandelroute toe aan de openbare ruimte. Zo is het Station Hofplein weer een plek van betekenis geworden in Rotterdam.

Het succes van deze eerste fase is in de tweede fase doorgezet met de hoogwaardige restauratie van de overige tien bogen in het Station Hofplein. Hiervoor is dezelfde aanpak toegepast, maar de gecreëerde ruimten zijn dieper uitgegraven om de ondernemers in de gelegenheid te stellen zelf de benodigde installaties (elektra, water, ventilatie, enzovoort) aan te leggen. Voorts is het dak verder waterdicht gemaakt. De gevel is in overleg met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed volledig gerestaureerd. De terugliggende houten gevel is behouden en de oorspronkelijke ornamentiek is hersteld.

In de zomer van 2015 is gestart met de inrichting van het herstelde dak. Het wordt een openbare ruimte, een plek waar alle Rotterdammers op hoog niveau van de stad kunnen genieten.

Het Station Hofplein is nu een verzamelplaats van bijzondere ondernemingen op het gebied van food, fashion, film en design. Voor een gezonde exploitatie moet er een mix komen van startende en al gevestigde ondernemers die elkaar aanvullen en versterken.

Een extra impuls voor het Station Hofplein is de verbinding van de kop van het gebouw met de Luchtsingel. Dit is een 360 meter lange houten voetgangersbrug die een nieuwe verbinding vormt tussen Rotterdam CS, Pompenburg, de Delftsepoort en station Hofplein. Publieke plekken langs deze Luchtsingel, zoals parken, winkels en scholen, worden met elkaar verbonden met het doel het gebied weer levendig te maken.

Share

LOCATIE Rotterdam, Nederland
CLIËNT Hofbogen BV
ONTWERP PEÑA architectuur & Akropolis
ARCHITECT Gabriel Peña & Cayo van Meurs
BOUWER Aannemingsbedrijf H.J. Jurrëns b.v., Utrecht
RESTAURATIE van Milt Restaurateurs, Lunteren
STUKADOOR ElVee Stucwerk, Zevenhuizen
FOTOGRAAF Maarten Laupman
B.V.O. 3075 M2, 4000 M2 DAK
STATUS opgeleverd 2015